Най-добрите лекове за простатит в традиционната и народната медицина

лекарства за простатит

Това заболяване на простатната жлеза е все по-често сред мъжете на възраст 30-35 години. По-младите представители на силния пол също са изложени на тази патология.

Ако по-рано, според статистиката, простатитът е бил диагностициран при по-старото поколение (над 40), днес заболяването набира скорост и почти 4 от 10 мъже на 20 и повече години са изправени пред този сериозен проблем.

За лечение и профилактика на възпаление на простатата в наше време има много различни лекарства и традиционната медицина. И така, нека видим какви ефективни лекарства за простатит се предлагат от съвременните фармацевтични компании и какво традиционните лечители използват за лечение на тази патология.

Лекарства за лечение на простатит

Специалистите в областта на урологията, след провеждане на прегледи и заключения, най-често предписват терапия, която се състои от цял набор от лекарства и различни физиотерапевтични процедури. За да има положителен ефект от лечението, в него са включени следните лекарства:

  • АнтибиотициТерапията се основава на индивидуалната чувствителност на микробите и бактериите във всеки отделен случай. Лекарствените форми се използват под формата на таблетки, супозитории или инжекции, в зависимост от сложността на протичането на простатит. Предписват се антибиотици от групата на аминогликозидите, макролидите, пеницилин, тетрациклин, цефалоспорин. Тези вещества се доказаха отлично в борбата срещу инфекции, патогени, които в повечето случаи са причина за простатит. Освен това компонентите имат способността да проникват в простатата и да се натрупват във възпалителния фокус в максимални количества. В случаите, когато тези лекарства не са допустими за употреба поради алергични реакции, лекарите предписват на пациентите лекарства от флуорохиноловата група. Но те имат по-слабо изразен ефект върху патогените.
  • Алфа блокери. . . Те са необходими за блокиране на нервните импулси в гладката мускулатура на простатата и нормализиране на мускулния тонус, за да се подобри уринирането.
  • Спазмолитици и аналгетици.Облекчете спазмите и болката, подобрете цялостното здраве.
  • Хормонални лекарства. . . Те се използват за премахване на възпалението, възстановяване на половата функция и понижаване на нивата на тестостерон. Те нормализират хормоналните нива.

Народна медицина

За да постигнете желания резултат и да се отървете напълно от болестта, експертите препоръчват да се комбинират ефективни лекарства за простатит с народни средства.

Билколечението се счита за един от най-безопасните и ефективни методи в комплекса от лечение. Използването на билкови отвари и тинктури (любител на зимата, златна пръчица, зимна зеленина) помага за облекчаване на възпалението и подуването. Тези растения действат като антимикробни и възстановяващи агенти.

Прополисът, поради изключителните си лечебни свойства, има широко действие и не само облекчава възпалението, но и унищожава инфекцията, укрепва организма, лекува микропукнатини. От това смолисто вещество се правят свещи, тинктури и лосиони за компреси. Използва се и за микроклистери с възпаление на простатата.

Приемът и комбинацията от каквито и да било лекарства или народни средства изисква задължителна консултация с специалист.