Списъкът на най-добрите лекарства за простатит

лекарства за простатит

Простатитът се счита за често срещано и широко известно заболяване. Всеки втори мъж на средна възраст се е сблъсквал с това неприятно заболяване, което носи много дискомфорт и проблеми от различно естество. Възпалението на простатната жлеза никога не е минавало без последствия. Болестта не изчезва просто така, трябва да се лекува, в противен случай ще премине в хроничен стадий и ще даде усложнения на всички органи на малкия таз. И така, какво е по-добре да се използва за терапевтични цели, за да се постигне 100% процент на излекуване? Какво да се даде предпочитание? Лекарства, които се рекламират по всеки телевизионен канал като най-доброто лекарство за простатит или народни средства, на които традиционната медицина се противопоставя?

Лек за простатит при мъжете

Сред многобройните таблетки и супозитории, които се предлагат във всяка аптека в страната, има няколко наистина добре доказани лекарства. Цената им е висока, но тяхната ефективност и бързо действие също са доказани. Те са разделени на няколко вида:

  • Антибиотици. Трябва да се използват тези, които имат способността да проникват в простатата колкото е възможно повече. Сред тях си струва да се подчертае тетрациклиновата серия от тези лекарства. Макролидите оказват влияние и върху простатата.
  • Лекарства с широк спектър на действие. Те трябва да се приемат, тъй като е трудно да се определи флората, която живее в простатната жлеза. Широкият спектър на антибактериални свойства премахва инфекцията, която е причинила простатит. Това са предимно лекарства от групата "пеницилин".
  • Лекарство за простатит при мъже от групата на флуорохинолите. Те са склонни да се натрупват дълбоко в простатната жлеза и в същото време имат антимикробен ефект. Те се считат за по-ефективни от антибиотиците и пеницилиновата група.

Най-доброто лекарство за простатит в народната медицина

Има много народни рецепти за лечение на простатит. Най-ефективно е приемането на отвара или тинктура, приготвена от червения корен. Това растение може да бъде закупено в аптеката, вече в натрошена форма. Бульонът се приготвя като чай, налива се в термос за един ден и се приема преди хранене, 100 гр. Съставът на напитката: 25 г лечебен корен на 1 литър вряща вода. Можете да смесите отварата с мляко и мед.

Тинктурата се приготвя според рецептата. Трябва да вземете 50 г сух червен корен. Смелете го и го изсипете в буркан. Изсипете там 0, 45 мл водка. Затворете плътно и поставете на топло и тъмно място. Задръжте 10 дни и прецедете. Приемайте перорално по ½ чаена лъжичка на чаша вода, 30 минути преди хранене, три пъти на ден. Курсът се състои от 4 етапа от 1 до 3 месеца, с почивка от един месец.