Хапчета за простатит

лекарства за простатит

За съжаление много мъже на възраст над 40 години страдат от възпалителни заболявания на простатата. Ако възпалителният процес не се лекува навреме, той ще стане хроничен, което от своя страна ще доведе до по-сложни проблеми с репродуктивната функция, ерекцията или уринирането.

Евтини и ефективни хапчета

Специалистът провежда преглед, за да постави правилната диагноза, както и да открие причината за заболяването. Въз основа на резултатите от изследванията се предписват най-ефективните таблетки за дадена форма и стадий на заболяването. Терапията с хапчета няма универсална схема. Във всеки случай лекарят предписва индивидуално дозировката и курса на лечение. Таблетките за лечение на простатит са разделени на няколко групи:

  • Аналгетици.
  • Алфа-блокери.
  • Успокоителни.
  • Антиспазматични средства.
  • Противовъзпалително.
  • Антибиотици.
хапчета за простатит

В ранните етапи на пациента се предписват хапчета за простатит. Правилно подбраните лекарства ще спрат развитието на възпаление и ще възстановят функционирането на простатната жлеза.

Хапчетата за простатит могат да се предписват само от специалист. Самостоятелното приложение е категорично противопоказано - това може да доведе до непоправими последици.

Аналгетици

За премахване на болезнения синдром се предписват аналгетици. Тази група включва много лекарства. Въпреки това, лекарите не препоръчват приема на аналгетици повече от пет дни, тъй като могат да възникнат други здравословни проблеми. Често срещан страничен ефект е възпаление на стомашно-чревния тракт. Пациентът може да изпита киселини, гадене и болка в епигастралната област.

Алфа-блокери

Лекарствата от тази група се предписват за подобряване на качеството на лечението. Назначете техен специалист. Таблетките могат да понижат тонуса на мускулите на пикочния мехур и гладката мускулатура, да намалят нивото на кръвното налягане. В допълнение, лекарството помага за намаляване на тежестта на симптомите, намаляване на степента на натиск върху стените на канала, подобряване на отделянето на урина и пълно премахване на възпалението.

Положителен ефект след употребата на алфа-блокери се наблюдава при 80% от пациентите.

Успокоителни хапчета

При пациенти, страдащи от простатит, се наблюдава намаляване на потентността и проблеми с еректилната функция. В тази връзка мъжът изпитва тревожност и стрес. Тези явления влияят негативно на отслабеното тяло. За възстановяване на нервната система се предписват успокоителни хапчета.

Успокоителните лекарства не се приемат дълго време, така че тялото да не е свикнало с постоянното снабдяване с активни съставки.

Антиспазматични средства

Причината за болка в простатата може да бъде не само възпалителният процес. Често болката възниква в резултат на спазъм на мускулите на перинеума. За да се премахне този симптом, се предписват лекарства, които помагат за отпускане на мускулите. Тези лекарства включват спазмолитици. Използва се за лечение на хронично и конгестивно възпаление на простатната жлеза.

Противовъзпалително

Ефективен при всяка форма и стадий на заболяването. За лечение на простатит се използва само NVPS. Противовъзпалителните лекарства от тази група имат не само изразен противовъзпалителен ефект, но и мощно болкоуспокояващо. Най-ефективните лекарства на базата на кетопрофен, диклофенак и ибупрофен. След прегледа лекарят предписва противовъзпалителни средства. Преди употреба трябва внимателно да проучите инструкциите за противопоказания и странични ефекти.

Антибиотици

Използването на антибиотици е показано при простатит с бактериален характер. Инфекцията ще бъде по-лесна за отстраняване, като първо се определи вида на патогенната микрофлора. Лекарят оценява състоянието и симптомите на мъжа, резултатите от изследванията, за да избере ефективни антибиотици, а също така определя дозировката и курса на терапия.

Антибиотиците имат разрушителен ефект не само върху заболяванията, но и влияят негативно на лигавиците и полезните микроби, които участват в храносмилането. Затова трябва да се приема в комбинация с бифидобактерии.

Нови лекарства за простатит

Лекарствата от ново поколение се характеризират с бързо проникване в тъканите на засегнатия орган. Освен това такива лекарства имат значително по-малко странични ефекти.

Таблетки за профилактика на простатит

Лекарствата за профилактика на простатит са насочени към нормализиране на функционирането на простатата. Основните активни съставки на такива лекарства са естествени растителни екстракти, които нежно премахват възпалителния процес, нормализират кръвообращението и премахват задръстванията.